



EARLY WARNING EUROPE MENTOR ACADEMY (EWEMA)

FINAL PEER LEARNING WORKSHOP &

PRESENTATION OF RECOMMENDATIONS FOR MENTORING COMPANIES IN DISTRESS

PROGRAM

Date:

23 of October 2024 (9:00 – 12:00 CET), online (Hybrid)

Link: The zoom link will be sent after your registration.

If you have questions on the workshop program and presentations, you may contact:

Phone: +48 694191647Email: biuro@ffr.pl

If you have questions on logistics and zoom technical support you may contact:

• Email: doris.trebitsch@aarcprojects.com

Participants: Mentors supporting SMEs in crisis, EWEMA ambassadors, other stakeholders

Specific objectives of the workshop:

- Discussion of the challenges faced by Entrepreneurs (SMEs) in Europe today.
- Presentation of EWEMA final recommendations.
- Advantages of the Community of Practice.
- Celebration of the results of EWEMA and expression of appreciation for our ambassadors.

Workshop Facilitators:

- Eleni Tzoka Stecka (chairing)
- Katarzyna Gierczak Grupińska
- Doris Folasade Trébitsch
- Morten Møller
- Dana Redford





WORKSHOP PROGRAM

(all times are in CET)

Time	Agenda
23 Oct 2024 - Hybrid	08:30 – 09:00: Registration of onsite participants, and online logging in by participants joining remotely
9:00 – 9:15 (15 mins)	 Welcome and Introduction Welcome of participants onsite and online Objectives of the EWEMA initiative Recap of Day 1 Agenda Morten Møller - Erhvervshus Midtjylland -Denmark and Secretary-General, Early Warning Europe Network, Doris Trebitsch - AARC Consultancy - Ireland, Eleni Tzoka Stecka - Fundacja Firmy Rodzinne - Poland
9:15 – 9:30 (15 mins)	Challenges Faced by Entrepreneurs (SMEs) in Europe Today and Mentoring as a Support Mechanism Arising from this EU Initiative • Presentation by Oriol Alba — Secretariat General of CECOT - Spain
9:30 – 9:40 (10 mins)	The Role of SME Ombudsman in Supporting Entrepreneurs in Distress – Polish Example • Presentation by Agnieszka Majewska – Ministry, SME Ombudsman in Poland
9:40 – 9:55 (15 mins)	 The Art of Mentoring in Distress, How to Define Success. Presentation by EWEMA mentor Orily Pratt - EWEMA Mentor, Business Advisor – Sweden
9:55 – 10:20 (25 mins)	 My Take Aways from EWEMA and My Future Engagement Round table to reflect on the future of EWEMA and the role of EWEMA Ambassadors Moderators: Prof. Dana Redford and Eleni Tzoka Stecka Panelists/EWEMA Mentors: Natalia Haraszkiewicz-Birkemeier - Netherlands, Martin Theyer - Austria, Katarina Pavlovic - Serbia, Ariona Jupi (Albania)
10:20 – 10:40 (20 mins)	COFFEE BREAK
10:40 – 11:05 (25 mins)	Activities in European Countries inspired by EWEMA – Cases



Time	Agenda
	Moderators: Morten Møller and Kasia Gierczak-Grupińska Fundacja Firmy Rodzinne - Poland Presenters: EWEMA Mentors: Diana-Maria Georgescu - Romania, Giovanni Belly Italy, Elena Galletti - Italy
11:05 – 11:35 (30 mins)	Advantages of Community of Practice • Discussion Panel Moderator: Morten Møller Panelists: Laura Mariotti WEgate and Julio Rodriguez - MentoringSpain - Spain
11:35 – 11:45 (10 mins)	 EWEMA Initiative Legacy - Final Recommendations Presentation by Jolande Leinenbach - Director, Ed-Consult - Denmark
11:45 – 11:50 (5 mins)	 Message from Europe to the EWEMA Learning Community Presentation by Lucyna Kaminska - DG Grow, European Commission
11:50 – 12:00 (10 mins)	Celebration of the Project Completion and Creation of the Community of Practice